PÓLUS FUTÓNAP-19. PALOTA KUPA

0

Március 28-án, szombaton került lebonyolításra a  Pólus Futónap  –  Palota Kupasportesemény. Kilenc órától gyülekezett a több, mint 1200 főnyi mezőny az akkor még felhőkkel takart sötétlő ég viharos szelében. A bemelegített izmokkal lassanként az idő is enyhülni látszott, alábbhagyott a szél és a déli órákra tavaszt sejtetett. A Pólus parkoló rajt és cél kapujából a verseny útvonala, valamennyi versenytáv a Szilas-patakpart menti terepen vezetett végig.

A legnépesebb mezőny a gyermek és családi futás versenyszámaiban mutatkozott, közülük is kiemelkedett a 708 tanulót mozgósító Hartyán Általános Iskola, akiknek diákjait Hajdu László polgármester úr külön is jutalmazta. A  díjakat a XV.  kerület alpolgármestere  Pintér Gábor úr és Kanyó Zsolt paralimpikon gerelyhajítónk adták át.

A Budapesti Atlétikai Szövetség 28 versenyszámban hirdetett eredményt, a mezei győzelem Budapest bajnoki címet is jelentett egyben. Legeredményesebb sportegyesület az IKARUS BSE, atlétái összesen öt bajnoki címet szereztek egyéniben és csapatban. A hölgyek érmeiket hazánk és a világ egyik legerősebb emberétől Nick Árpád erőművésztől vehették át, míg a férfiakat nem kisebb híresség, mint Miklósa Erika opera énekesnő jutalmazta, aki maga is az atlétika szerelemese és aktív tagja a hazai atlétikai életnek támogatóként és versenyzőként egyaránt.

Noha a szél a legkisebbeket megfosztotta a vár-ugrálás örömétől, fáradhatatlanul utánozták a nagyoktól ellesett bemelegítő mozdulatokat, futó mozgást. Lampert Mónikát a kerület jegyző asszonyát a 3000 méteres táv teljesítői közt üdvözölhettük és a helyi televízió is megtisztelte az eseményt. A szervező Budapesti Atlétikai Szövetség minden célba érkezőt frissítővízzel és csokoládéval fogadott, míg az első ötszáz nevező ezután beválthatta a Pólus által felajánlott kuponjait az áruház éttermeiben.

De mindenki a leküzdött táv és elemek okozta közös élmény örömével térhetett haza.

Eredmények

Megosztás: