EYOF LÁNGFUTÁS – BUDAPEST

0

A hétvégén EYOF (Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál) népszerűsítésére Budapest legszebb részein futott az olimpiai láng. A fáklya útját neves sportolók kísérték.

cof

cof

A Hősök teréről a lángot Danada Judit a Főváros Önkormányzatának Sportosztály vezetője indította útjára.
Az első szakaszon az Operaházig a fáklyát, Kökény Bea volt kiváló kézilabdázó és Mészáros Rea jelenleg a Ferencváros válogatott kézilabdázója vitték.
A második az Operától a Várkert Bazárig tartó távot (2,8 km ) Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes és háromszoros Európa-bajnok cselgáncsozó, Karakas Hedvig olimpikon, világbajnoki bronzérmes cselgáncsozóval futotta végig, a pályakerékpáros Borissza Johanna Kitti kíséretében.
A harmadik szakaszon (2,4km) az Atléták futottak, élükön a háromszoros olimpikon, olimpiai helyezett Zsivoczky-Pandel Attila, de szerencsére szinte minden korosztály képviseltette magát, íme a lista: Csere Gáspár, Dani Áron, Csontos Imre, Gajdos Dominika, Csuta Dorottya.
Beck Mónika Magyarország Szív Futónagyköveteként a 4. szakaszon Szabadság tér – MAC Atlétikai Emlékmű (Ezen a helyen rendezte a Magyar Athletikai Club 1875. május 6-án az európai kontinens első nyilvános szabadtéri atlétikai versenyét) és az Olimpiai Park közötti 1,4km-es szakaszon futhatott a Fáklyával és adta át a Kovács Katalin háromszoros olimpiai bajnok, 31-szeres világbajnok kajakkirálynőnek.
Az utolsó hatodik szakaszon Adámi Zsanett Paraúszó, Riói olimpiai helyezett vezette a futókat a Duna Arénáig, ahol Fábián László MOB igazgató fogadta a lángot kísérőket, majd méltatva a sikeres kezdeményezést, átadta az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált rendező Győr város képviselőjének a fáklyát.

A Steamsport oldalán a Fáklyafutásról összefoglalót láthatunk, egyben köszönjük segítségüket, munkájukat.

BpASZ

láng14láng13 másolata

Megosztás: