Budapest fiatal atlétacsapata megnyerte a REWE kupát!

0

Dortmundban 22. alkalommal rendezték meg a  nemzetközi  fedettpályás  versenyt, a Nemzetközi Városok Viadalát az U12-U16-s korosztály számára. A hat nemzetből 400 fiú és lány vett részt a Helmut-Körnig-Halle Nemzetközi Ifjúsági Találkozón.

Dortmund polgármestere, Birgit Jörder,  aki a rendezvény  védnökeként köszöntötte a sportolókat, lelkesen nyilatkozott.  “Ez az összehasonlítás azt mutatja, hogy Dortmundnak több van, mint a futball. Nagyon jó, hogy Európából oly sok fiatal érkezett . A Nemzetközi Városok Viadala hosszú évek óta hozzájárult Dortmund jó hírnevéhez az atlétika sportág területén “- hangsúlyozta  Jörder.

A  Fővárost a nemzetközi megmérettetésen az egyéni és csapatversenyen 45 fiatal atléta képviselte. A csapatok rangsorában a Budapest kiemelkedő fiatal tehetségei sikeresen megvédték a REWE kupát, Budapest csapata (926 p.) egyértelműen megelőzte Dortmundot (753 p.) és Eindhovent (547 p.).

A REWE Kupán részt vett Budapest csapat győzeleméről Nemeslaki Tivadar, a csapat vezetője nyilatkozott: „Nagyon örülök a dortmundi győzelemnek! Európában egyedülálló, hogy fedett-pályás nemzetközi versenyt rendezzenek a legfiatalabb korosztály számára, mely  évről-évre nagy élményt, tapasztalatszerzést jelent, és egyben sikereket! A csapatból többen egyéni csúcsokkal, kiváló eredményekkel térhettek haza.”

Eredmények: egyéni és csapat /03.10/

Gratulálunk minden résztvevőnek,

Budapesti Atlétikai Szövetség

dortmund 2018-3dortmund 2018-2

Megosztás: