Budapest fiatal atlétacsapat győzelme Dortmundban!

0

Dortmund Nemzetközi Városok Atlétikai Viadala európai mércével is nagyszerű, kiváló körülmények között zajló eseményen, a Helmut-Körnig-Halle Nemzetközi Ifjúsági Találkozón az idei évben hat nemzet 400 fiú és lány vett részt.

Dortmund alpolgármestere Birgit Zörner az esemény védnöke lelkesen nyilatkozta – „A Nemzetközi Városok Viadala hosszú évek óta hozzájárult Dortmund jó hírnevéhez az atlétika sportág területén. Az esemény megmutatja vendégeinknek, hogy Dortmundban több van, mint a futball.” – hangsúlyozta  Zörner.

Fővárost a nemzetközi megmérettetésen az egyéni és csapatversenyen 43 fiatal atléta képviselte. Versenyzőink  a „Budapest 2019 Európa Sportfővárosa „ emblémával feliratozott mezben versenyeztek.

A csapatok rangsorában a Budapest  tehetségei sikeresen megvédték a REWE kupát, Budapest csapata (958 p.) egyértelműen megelőzte Dortmundot (898 p.) és Újvidék csapatát (816 P). A Budapest csapatából többen egyéni csúcsokkal, kiváló eredményekkel térhettek haza, két eredményt azonban kiemelnénk Brunner Hugó távolugrás (6,46 m) eredményét, valamint Babinyecz Anna 800 méteren (2,18,10 mp) kitűnő  eredményét.   Gratulálunk a csapatnak, a versenyzőknek és edzőknek.

Eredmények megtekinthetők itt.

Az UTÁNPOTLÁSSPORT.HU portálján az alábbi cikk található a versenyről.

kép csapat

csapat1IMG_8131

Megosztás: