A BUDAPEST VÁLOGATOTT DORTMUNDI SIKERE

0

A magyar csapat 894 ponttal toronymagasan győzött a dortmundi  Helmut-Körnig Halle-ban 2015. március 7-n megrendezett  19. Nemzetközi Fedett-pályás Atlétikai Viadalon, a 9 csapatból álló mezőnyben (angol, holland, belga, svéd, szerb és német).

A második helyezett  Eindhoven csapatát több mint 150 ponttal előztük meg (tavaly pedig csupán 1 ponttal maradtunk el a győzelemtől).

Több, mint 450 gyermek és serdülő korcsoportú atléta palánta vetélkedett egymással a tágas stadionban. 46 versenyzőből álló csapatunk több mint a fele egyéni csúcsot ért el a kiválóan megrendezett versenyen. Ötödik alkalommal nyertük el a szép nagy vándor kupát, és számtalan kisebb serleget kaptak atlétáink. Az 1-6 helyezett éremdíjazásban részesült, valamint minden résztvevő kapott oklevelet és pólót is. A versenyt a REWE Dortmund, a híres labdarúgó csapat managementje, és a polgármester szponzorálta. A pénzt ők adták a költségek finanszírozására, de a szívet a rendkívül lelkes szervezői gárda tette hozzá.

Sokan éjjel-nappal dolgoztak, hogy színvonalas legyen a verseny és jó ellátásban részesüljenek a csapatok. Még kultúrális programról is gondoskodtak, mert vasárnap este a Bochum-i görkorcsolya csarnokban élvezhettük a STARLIGHT EXPRESS látványos, zenés műsorát. Egyetlen dologban nem jeleskedtünk (mert nem informáltak bennünket); a banketten nem tudtunk műsort rögtönözni. De azzal vágtuk ki magunkat, hogy mi csupán a versenyre készültünk.

Nemeslaki Tivadar úr, aki ennek a programnak a motorja sajnos betegsége miatt nem lehetett velünk, de a füle rajtunk volt. Mindenki javulást, jó egészséget kíván neki! A fiatal edzői gárda (Vild Olívia, Kovács Gyula, Käfer Levente és Kun-Szabó Balázs) nagy odaadással szervezte, versenyeztette a csapatot, gondoskodott a gyermekek jó hangulatáról. Külön köszönet illeti Jaros Mariannt, aki kiváló szaktudásával intézte a fontos háttérmunkát (nevezést, csapat összeállítást, rajtszámokat, stb.) s teszi ezt már évek óta.

Käfer Levente kitűnően összefogta az edzőket, koordinálta munkájukat, s így a versenyzők nem maradtak edzői segítség nélkül a pályán. A két busz sofőrnek a szigorú közúti szabályokhoz igazodva kellett szállítania bennünket, de jól ellátták munkájukat, köszönjük. Utoljára, de nem utolsó sorban említem az atléta palántákat és a serdülő atlétákat, akik vidáman, de fegyelmezetten, kultúremberhez méltóan viselkedtek. Reméljük, hogy maradandó élményben részesültek, s ez meghatároz lesz további sportpályafutásuk során.

Budapest, 2015.03.10.

Nándori Mária csapatvezető

Megosztás: