56-os EMLÉKFUTÁS 2017. október 22-én

0

A XV. kerületi Önkormányzat idén hetedik alkalommal rendezi meg az 1956-os Forradalom és Szabadságharc tiszteletére az „56-os Emlékfutás” elnevezésű rendezvényt. Az eseményt az elmúlt években mindig kiemelt érdeklődés kísérte, rendre több ezer futó vett részt az Emlékfutáson.

Idén október 22-én kerül sor a kerület egyik legnagyobb szabadidősport eseményére. A rendezők – 12.00 órától várják a nevezőket a Budai II. László Stadionban. A közös zenés bemelegítés után, 14.00-kor rajtol az Emlékfutás 2017 méteres távján induló mezőny a stadion atlétikai pályájáról. A futók elhaladnak a kerületi 1956-os emlékmű előtt, mintegy tisztelegve az elesett hősök előtt.  A szervezők hangsúlyozzák, hogy nem futóversenyt rendeznek, hanem egy kellemes – mindenki számára megerőltetés nélkül teljesíthető – Emlékfutást (kocogást). Ezen a napon minden induló győztes lehet, aki teljesíti a 2 km-es távot.

Az emlékfutás után a már hagyományos és egyben idézve 1956 hangulatát – hagymás zsíros kenyérrel és teával frissíthetnek a futók és kísérők.

A szervezők – tanulólétszám arányosan – mozgósítási versenyt hirdettek a kerületi oktatási intézmények között, így a szülők, családtagok, barátok részvétele is elősegítheti az adott iskola győzelmét, egyben a díjak elnyerését. A legtöbb tanulót mozgósító 2-2 iskola kategóriánként 100 és 50 ezer forintos sportszervásárlási utalványt nyer. Az Emblémázott pólót az 1500 nevező futó a célba érkezést követően veheti át. A szervezők várják az iskolák, sportegyesületek, baráti társaságok, családok és minden érdeklődő nevezését, indulását korra és nemre való tekintet nélkül. Az Emlékfutás önmagában is látványosság, felemelő élmény, a nézők a stadion lelátójáról élvezhetik a várhatóan több ezer futó rajtját és a célba érkezést.

Esemény ismertető itt található

 

 

 

Megosztás: