25. TÖRTÉNELMI VÁLTÓFUTÁS

0

Vasárnap reggel először a Történelmi Váltófutás fiataljai, az Általános-, középiskolás és egyetemista csapatok 13 fős tagjai gyülekeztek a Vérmezőn,   10:30-kor rajtolt a futam,  ezúttal is közel 1600 diák rajtolt az Aulich Jánosról elnevezett starthelyről és érkezett a gróf Battyhány Lajosról elnevezett célba a Kapisztrán térre. Az esemény célja ma is a tiszteletadás és emlékezés, emlékezni az ARADI vértanukra, hogy van hová fordulnunk, ha példát akarunk követni, van minta, mely eligazít összetartozás, szabadságszeretet, hűség tekintetében.

A Budapesti Atlétikai Szövetség 25. alkalommal rendezte meg a történelmi hagyományokat ápoló sporteseményt. A leggyorsabb általános iskolás csapat mind a fiú, mind a leány kategóriában a Fazekas Mihály Általános Iskola lett, fiúknál a Batthyány Lajos Általános Iskola ért célba másodikként az Andor Ilona Ének-zenei Általános Iskola előtt, míg a lányoknál második az Eötvös József Általános Iskola csapata, harmadik úgyszintén az Andor Ilona Ének-zenei Általános Iskola.

A középiskolások viadalát a Veres Pálné Gimnázium nyerte mindkét nemben, a második a hölgyeknél az Eötvös József Gimnázium csapata lett, harmadik a Szent István Gimnázium, míg az uraknál a Kölcsey Ferenc Gimnázium ért be másodikként a Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakgimnázium előtt. Minden diákot a célban frissítőcsomaggal vártunk, a színpadon  helyezett diákcsapatokat, pedig Decathlon sportszerutalvánnyal díjaztunk.

A rendezvény sikeres megrendezéséhez segítséget nyújtott a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft., a Decathlon Magyarország, a Signal Biztosító, a Wiva Vitaminvíz, az I.D.C . Hungária Zrt., a Szamos Marcipán Kft.

Eredmények itt találhatók._GAB7510v_GAB5274v

Megosztás: